Bedrijven Coevorden beter bereikbaar

Foto: Gemeente Coevorden

Coevorden- Bedrijven in Coevorden worden beter bereikbaar vanaf de N34. De aansluiting van deze weg op bedrijventerrein Leeuwerikenveld is weer een stap dichterbij. De gemeente Coevorden heeft met Jarola, eigenaar van de grond, een overeenkomst gesloten om de benodigde grond aan te kopen. Als het bestemmingsplan is aangepast verwacht de gemeente eind 2021 te starten met de aanleg.

Wethouder Jeroen Huizing: “Om de weg aan te kunnen leggen moeten we een aantal belangrijke stappen zetten. De aankoop van grond is één daarvan. Door de positieve houding van Jarola hebben we goede afspraken kunnen maken om de grond te kopen. Ook hebben we samen een ontwerp gemaakt voor de inpassing van de weg. Als alles meezit hebben we over een jaar een directe verbinding tussen de N34 en bedrijventerrein Leeuwerikenveld.”

Europark
De nieuwe aansluiting, ter hoogte van Klooster, op de N34 zorgt voor een betere bereikbaarheid van het bedrijventerrein. Het verkeer hoeft straks niet meer over de Monierweg en Krimweg naar het bedrijventerrein. Dat zorgt voor een betere en veiliger doorstroming in het hele gebied. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook het Europark wordt aangesloten op de nieuwe aansluiting.

Op de foto: wethouder Jeroen Huizing en directeur Gert Jan de Wilde van Jarola zetten hun handtekening onder de overeenkomst op de bouwplaats van de nieuwbouw van het Jarola distributiecentrum.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • Nieuwsbrief