Verongelukte meisjes waren elk 8, bestuurster auto is 86

Foto: Redactie

112- De meisjes die dinsdag zijn verongelukt op de Europaweg in Coevorden waren elk 8 en afkomstig uit de gemeenten Coevorden en Emmen. De bestuurster van de auto die hen aanreed is een 86-jarige vrouw uit Coevorden. Dat blijkt uit een verklaring van de politie over het tragische ongeval:

Op de Weijerswold Europaweg in Coevorden heeft dinsdagmiddag 23 februari een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Twee 8-jarige meisjes uit Coevorden en uit de gemeente Emmen zijn daarbij ter plaatse overleden.

Mogelijk wilden drie kinderen daar te voet de autoweg oversteken. Twee meisjes zijn daarbij aangereden en om het leven gekomen. De bestuurster van de auto, een 86-jarige vrouw uit de gemeente Coevorden, is meegenomen naar het bureau en door de politie gehoord. Achter deze auto reed nog een auto, die mogelijk ook betrokken is geweest bij de aanrijding. De 19-jarige bestuurster uit de gemeente Emmen van deze auto heeft ook bij de politie een verklaring afgelegd. Het onderzoek loopt.

Onderzoek naar de toedracht
De politie doet op dit moment onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De experts van de afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) startten direct na het ongeval met het tactisch en technisch onderzoek. Ook zijn verschillende getuigen gehoord.

Slachtofferzorg
Omdat wij begrijpen dat dit tragische ongeval een grote impact heeft, bieden wij slachtofferhulp aan ooggetuigen van het ongeluk of mensen die zich op andere wijze betrokken voelen bij dit incident. Denkt u baat te hebben bij slachtofferhulp? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt dan uw gegevens achterlaten, waarna Slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • Nieuwsbrief